Kotlety v medovo-hořčičné marinádě

Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.

Ingredience
  • 4 kotlety bez kosti
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • tuk na opečení

Postup:

  1. Umícháme marinádu z medu, hořčice a oleje a naložíme do ní jednotlivé kotlety. Necháme zakryté přes noc v ledničce odležet.
  2. Před přípravou maso ještě osolíme, na rozehřátém tuku z obou stran opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme zbytek marinády a udusíme do měkka.
  3. Podáváme s rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.