Kotlety v medovo-hořčičné marinádě

Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.

Ingredience
  • 4 kotlety bez kosti
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • tuk na opečení

Postup:

  1. Umícháme marinádu z medu, hořčice a oleje a naložíme do ní jednotlivé kotlety. Necháme zakryté přes noc v ledničce odležet.
  2. Před přípravou maso ještě osolíme, na rozehřátém tuku z obou stran opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme zbytek marinády a udusíme do měkka.
  3. Podáváme s rýží.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.