Vietnamská kuřecí polévka
Zjednodušený postup, ale v podzimních dnech spolehlivě zahřeje.
Ingredience
- 1 kuřecí prsíčka
- 1 litr kuřecího vývaru ze skeletu
- širší rýžové nudle – cca 300 g
- 1 cibule
- kousek čerstvého zázvoru
- špetka chilli
- 1 lžíce oleje
- asi 3 lžíce rybí omáčky
- 1 hvězdička badyánu
- 1 lžička kardamomu
Postup:
- Opečeme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli a plátky zázvoru.
- Zalijeme vývarem, přidáme 1 hvězdičku badyánu, kardamom, chilli a rybí omáčku a vložíme plátky z kuřecích prsíček.
- Povaříme, až je maso hotové a pak přidáme ještě rýžové nudle, kterým k uvaření stačí 2–3 minuty.
- K dosažení autentické chuti poslouží nasekaná čerstvá koriandrová nať.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.