Vietnamská kuřecí polévka

Zjednodušený postup, ale v podzimních dnech spolehlivě zahřeje.

Ingredience
  • 1 kuřecí prsíčka
  • 1 litr kuřecího vývaru ze skeletu
  • širší rýžové nudle – cca 300 g
  • 1 cibule
  • kousek čerstvého zázvoru
  • špetka chilli
  • 1 lžíce oleje
  • asi 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 lžička kardamomu

Postup:

  1. Opečeme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli a plátky zázvoru.
  2. Zalijeme vývarem, přidáme 1 hvězdičku badyánu, kardamom, chilli a rybí omáčku a vložíme plátky z kuřecích prsíček.
  3. Povaříme, až je maso hotové a pak přidáme ještě rýžové nudle, kterým k uvaření stačí 2–3 minuty.
  4. K dosažení autentické chuti poslouží nasekaná čerstvá koriandrová nať.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.