Polévka s celestýnskými nudlemi

Když máte doma čas si s jídlem vyhrát.

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • vývar slepičí, drůbeží nebo hovězí nebo bujónová kostka
  • 1 malá cibule
  • 1 bobkový list
  • 4 nová koření
  • 4 celé pepře
  • zelená petrželka
  • palačinky: 1 vejce, 125 ml mléka, 75 g polohrubé mouky, sůl, olej na smažení
  1. Vejce rozmícháme v mléce, přidáme mouku, osolíme a vymícháme hladké palačinkové těsto. Necháme chvíli odpočinout.
  2. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na úhledné kostičky a společně s kořením a neloupanou cibulí (slupka dá vývaru zlatavé zabarvení) dáme vařit – buď do vývaru, nebo do vody s bujonovou kostkou.
  3. Na pánvi smažíme tenké palačinky, necháme trochu zchladnout, stočíme, překrojíme podélně a pak krájíme nudličky.
  4. Na talíři nudle přelijeme horkým vývarem se zeleninou, zdobíme zelenou petrželkou. Petrželku můžeme přidat i do palačinkového těsta.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?