Polévka s celestýnskými nudlemi

Když máte doma čas si s jídlem vyhrát.

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • vývar slepičí, drůbeží nebo hovězí nebo bujónová kostka
  • 1 malá cibule
  • 1 bobkový list
  • 4 nová koření
  • 4 celé pepře
  • zelená petrželka
  • palačinky: 1 vejce, 125 ml mléka, 75 g polohrubé mouky, sůl, olej na smažení
  1. Vejce rozmícháme v mléce, přidáme mouku, osolíme a vymícháme hladké palačinkové těsto. Necháme chvíli odpočinout.
  2. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na úhledné kostičky a společně s kořením a neloupanou cibulí (slupka dá vývaru zlatavé zabarvení) dáme vařit – buď do vývaru, nebo do vody s bujonovou kostkou.
  3. Na pánvi smažíme tenké palačinky, necháme trochu zchladnout, stočíme, překrojíme podélně a pak krájíme nudličky.
  4. Na talíři nudle přelijeme horkým vývarem se zeleninou, zdobíme zelenou petrželkou. Petrželku můžeme přidat i do palačinkového těsta.

Související