Polévka s celestýnskými nudlemi
Když máte doma čas si s jídlem vyhrát.
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- vývar slepičí, drůbeží nebo hovězí nebo bujónová kostka
- 1 malá cibule
- 1 bobkový list
- 4 nová koření
- 4 celé pepře
- zelená petrželka
- palačinky: 1 vejce, 125 ml mléka, 75 g polohrubé mouky, sůl, olej na smažení
- Vejce rozmícháme v mléce, přidáme mouku, osolíme a vymícháme hladké palačinkové těsto. Necháme chvíli odpočinout.
- Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na úhledné kostičky a společně s kořením a neloupanou cibulí (slupka dá vývaru zlatavé zabarvení) dáme vařit – buď do vývaru, nebo do vody s bujonovou kostkou.
- Na pánvi smažíme tenké palačinky, necháme trochu zchladnout, stočíme, překrojíme podélně a pak krájíme nudličky.
- Na talíři nudle přelijeme horkým vývarem se zeleninou, zdobíme zelenou petrželkou. Petrželku můžeme přidat i do palačinkového těsta.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?