Rýže s tofu a s mrkví

Zase něco pro ty, kteří se vyhýbají masu.

Ingredience
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 2 mrkve
  • 1 šálek rýže
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. Rýži propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vody, osolíme a kápneme oleje. Přivedeme k varu, pak stáhneme oheň a pod pokličkou dodusíme.
  2. Mezitím na oleji krátce opečeme očištěnou a nastrouhanou mrkev, přidáme nakrájené tofu a také krátce opečeme.
  3. Smícháme hotovou rýži a tofu s mrkví. Dá se jíst i za studena jako rýžový salát.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.