Třešňové knedlíky
Tentokrát s perníkovou posypkou.
Ingredience
- 1 vanička měkkého tvarohu – 250 g
- 150 g jemné krupičky
- 100 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
- miska třešní
- na dohotovení: strouhaný perník, cukr, rozpuštěné máslo
Postup:
- Smícháme tvaroh s vejcem a lžicí másla, pak zapracujeme krupičku, mouku a sůl. Těsto by mělo být vláčné a nepříliš lepivé.
- Dáme vařit vodu do velkého hrnce, osolíme ji.
- Z těsta utvoříme váleček a rozdělíme na asi 20 stejně velkých kousků.
- Do každého kousku zabalíme dvě nebo tři třešně a dobře slepíme spoj.
- Připravené knedlíky vhazujeme do vřící vody a vaříme asi 8 minut – jeden knedlík si rozkrojíme na zkoušku, je-li už těsto provařené.
- Na talíři posypeme knedlíky strouhaným perníkem, případně ještě pocukrujeme a přelijeme rozpuštěným máslem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.