Kuřecí guláš
Z kuřete se dá uvařit úplně všechno!
Ingredience
- 2 kuřecí prsíčka
- solamyl – bramborový škrob
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2-3 lžíce rajského protlaku
- mletá sladká paprika
- sůl
- Maso nakrájíme na kostky a poprášíme škrobem.
- Cibule nakrájíme a zpěníme na tuku, pak v tom zarestujeme maso, poprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, krátce orestujeme, podlijeme horkou vodou, dosolíme a dusíme do měkka. Kuřecí maso je poměrně brzy hotové.
- Podáváme s těstovinami nebo s kouskem bílého pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka