Krůtí maso marinované
Marináda dodá masu nevšední chuť.
Ingredience
- 4 plátky z krůtích prsíček
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 1-2 lžíce hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3-4 lžíce oleje
- sůl
- Umícháme marinádu z kečupu, hořčice, medu, sójové omáčky a jedné lžíce oleje.
- Plátky masa jemně naklepeme a naložíme do připravené marinády, odložíme přes noc do chladu.
- Naložené plátky masa osolíme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Mírně podlijeme, přidáme zbytek marinády a udusíme do měkka.
- Podáváme s kuskusem nebo s rýží.
Související
-
Zapečené krůtí plátky
Na svatbě Viléma z Rožmberka se prý spořádalo 450 krůt či krocanů, nám postačí asi půl kg masa z prsíček.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.