Krůta se zeleninou
Hezké na oko, chutné pro jazyk a dobré pro zdraví – co chcete víc?
Suroviny:
400 g krůtí prsa
balíček mražené směsi mrkev, hrášek, kukuřice
máslo
půl bujonové kostky
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, mírně osolíme, osmahneme na kousku másla, pak podlijeme a udusíme do měkka.
- Zvlášť také na másle udusíme zeleninovou směs, do které přidáme půl slepičí bujonové kostky.
- Na talíř narovnáme zeleninu a doprostřed doplníme hotové maso. Kdo potřebuje vydatnější jídlo, může podávat s vařenými bramborami.
Související
-
Zapečené krůtí plátky
Na svatbě Viléma z Rožmberka se prý spořádalo 450 krůt či krocanů, nám postačí asi půl kg masa z prsíček.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.