Krůtí stehna na česneku
Bude stačit i jedno...
Suroviny:
maso z krůtího stehna bez kůže a kosti
150 g strouhaného sýra
šálek smetany
2 lžíce másla
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
Postup:
- Maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme, opepříme a každý kousek potřeme prolisovaným česnekem.
- Takto připravené maso vložíme do máslem vymazaného pekáčku nebo remosky, posypeme strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a upečeme.
- Můžeme vyzkoušet variantu se strouhaným eidamem nebo nivou, se solí vždy opatrně, sýry samy jsou už slané.
Dobrou chuť přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!
Související
-
Krůtí prsa s pórkem
Minimální obsah tuků a slušně vysoký obsah bílkovin, to jsou výhody krůtího masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.