Krůtí prsa s pórkem

Minimální obsah tuků a slušně vysoký obsah bílkovin, to jsou výhody krůtího masa.

Ingredience
  • 1 kg krůtí maso (prsa)
  • 2 paprikové klobásy
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce naložených kaparů
  • 200-250 ml šlehačky
  • olej, sůl, pepř a paprika

Postup:

  1. Nakrájíme cibuli a pórek a zpěníme je na oleji.
  2. Do základu přidáme na malé kousky nakrájená krůtí prsa, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a dusíme. Podlijme jen mírně, pokud je to potřeba.
  3. Dusíme do měkka, pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy, necháme projít varem, přidáme kapary, zalijeme šlehačkou a necháme už jen krátce povařit.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat