Krůtí prsa s pórkem
Minimální obsah tuků a slušně vysoký obsah bílkovin, to jsou výhody krůtího masa.
Ingredience
- 1 kg krůtí maso (prsa)
- 2 paprikové klobásy
- 1 pórek
- 1 cibule
- 2 lžíce naložených kaparů
- 200-250 ml šlehačky
- olej, sůl, pepř a paprika
Postup:
- Nakrájíme cibuli a pórek a zpěníme je na oleji.
- Do základu přidáme na malé kousky nakrájená krůtí prsa, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a dusíme. Podlijme jen mírně, pokud je to potřeba.
- Dusíme do měkka, pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy, necháme projít varem, přidáme kapary, zalijeme šlehačkou a necháme už jen krátce povařit.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka