Krůtí prsa s pórkem

Minimální obsah tuků a slušně vysoký obsah bílkovin, to jsou výhody krůtího masa.

Ingredience
  • 1 kg krůtí maso (prsa)
  • 2 paprikové klobásy
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce naložených kaparů
  • 200-250 ml šlehačky
  • olej, sůl, pepř a paprika

Postup:

  1. Nakrájíme cibuli a pórek a zpěníme je na oleji.
  2. Do základu přidáme na malé kousky nakrájená krůtí prsa, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a dusíme. Podlijme jen mírně, pokud je to potřeba.
  3. Dusíme do měkka, pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy, necháme projít varem, přidáme kapary, zalijeme šlehačkou a necháme už jen krátce povařit.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

  • Krůta s jablkem na bramborách

    Krůtí maso patří ke 14 tzv. superpotravinám, zejména dík nízkému obsahu tuku a naopak vysokému obsahu zinku.

  • Opilá krůta

    Nebojte, bude stačit jen půl kila masa a sklenka vermutu!

  • Krůtí segedínský guláš

    Krůtí je přece jen zdravější, než vepřové maso a někomu vadí prorostlé kousky, které do správného „segedínu“ patří. Tady tlusté maso nehrozí…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.