Krůtí prsa s pórkem

Krůtí maso

Minimální obsah tuků a slušně vysoký obsah bílkovin, to jsou výhody krůtího masa.

Suroviny:

1 kg krůtí maso (prsa)

2 paprikové klobásy

1 pórek

1 cibule

2 lžíce naložených kaparů

200-250 ml šlehačky

olej, sůl, pepř a paprika

Postup:

  1. Nakrájíme cibuli a pórek a zpěníme je na oleji.
  2. Do základu přidáme na malé kousky nakrájená krůtí prsa, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a dusíme. Podlijme jen mírně, pokud je to potřeba.
  3. Dusíme do měkka, pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy, necháme projít varem, přidáme kapary, zalijeme šlehačkou a necháme už jen krátce povařit.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

  • Krůta s jablkem na bramborách

    Krůtí maso patří ke 14 tzv. superpotravinám, zejména dík nízkému obsahu tuku a naopak vysokému obsahu zinku.

  • Opilá krůta

    Nebojte, bude stačit jen půl kila masa a sklenka vermutu!

  • Krůtí segedínský guláš

    Krůtí je přece jen zdravější, než vepřové maso a někomu vadí prorostlé kousky, které do správného „segedínu“ patří. Tady tlusté maso nehrozí…