Krůtí prsa s pórkem
Minimální obsah tuků a slušně vysoký obsah bílkovin, to jsou výhody krůtího masa.
- 1 kg krůtí maso (prsa)
- 2 paprikové klobásy
- 1 pórek
- 1 cibule
- 2 lžíce naložených kaparů
- 200-250 ml šlehačky
- olej, sůl, pepř a paprika
Postup:
- Nakrájíme cibuli a pórek a zpěníme je na oleji.
- Do základu přidáme na malé kousky nakrájená krůtí prsa, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a dusíme. Podlijme jen mírně, pokud je to potřeba.
- Dusíme do měkka, pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy, necháme projít varem, přidáme kapary, zalijeme šlehačkou a necháme už jen krátce povařit.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Krůta s jablkem na bramborách
Krůtí maso patří ke 14 tzv. superpotravinám, zejména dík nízkému obsahu tuku a naopak vysokému obsahu zinku.
-
Krůtí segedínský guláš
Krůtí je přece jen zdravější, než vepřové maso a někomu vadí prorostlé kousky, které do správného „segedínu“ patří. Tady tlusté maso nehrozí…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.