Krůtí segedínský guláš
Krůtí je přece jen zdravější, než vepřové maso a někomu vadí prorostlé kousky, které do správného „segedínu“ patří. Tady tlusté maso nehrozí…
Suroviny:
200 g krůtího masa z prsou
350 g kysaného zelí (nejlepší by bylo domácí)
1 cibule
1 navinulé jablko
1 brambora
půl kelímku kysané smetany
1 paprika (červená je lepší pro oko)
olivový olej
máslo
šálek vývaru
majoránka
sladká mletá paprika
pepř
sůl
Postup:
1. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, okořeníme majoránkou a mletou paprikou, vložíme kysané zelí a oloupané nakrájené jablko, přilijeme vývar a zakryté dusíme asi čtvrt hodiny.
2. Pak zelí zahustíme bramborem, který jsme oloupali a nastrouhali na „mrkvovém“ struhadle.
3. Maso nakrájíme na úhledné kostky, papriku bez semínek nakrájíme na proužky a obojí opečeme na másle.
4. Do zelí přidáme kysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu, přisypeme opečené maso s paprikou a necháme dodělat.
Dobrou chuť vám přeje Jana Novotná a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.