Krůtí segedínský guláš

Krůtí je přece jen zdravější, než vepřové maso a někomu vadí prorostlé kousky, které do správného „segedínu“ patří. Tady tlusté maso nehrozí…

Suroviny:
200 g krůtího masa z prsou
350 g kysaného zelí (nejlepší by bylo domácí)
1 cibule
1 navinulé jablko
1 brambora
půl kelímku kysané smetany
1 paprika (červená je lepší pro oko)
olivový olej
máslo
šálek vývaru
majoránka
sladká mletá paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, okořeníme majoránkou a mletou paprikou, vložíme kysané zelí a oloupané nakrájené jablko, přilijeme vývar a zakryté dusíme asi čtvrt hodiny.

2. Pak zelí zahustíme bramborem, který jsme oloupali a nastrouhali na „mrkvovém“ struhadle.

3. Maso nakrájíme na úhledné kostky, papriku bez semínek nakrájíme na proužky a obojí opečeme na másle.

4. Do zelí přidáme kysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu, přisypeme opečené maso s paprikou a necháme dodělat.

Dobrou chuť vám přeje Jana Novotná a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.