Opilá krůta

Nebojte, bude stačit jen půl kila masa a sklenka vermutu!

Suroviny:
500 g krůtích prsíček
1 malá cibule
olej na opečení
sůl
pepř
sójová omáčka
malá sklenka vermutu (Cinzano nebo Martini nebo Cora – sladší kořeněné víno…)
máslo
zelená petrželka

Postup:

1. Z masa nakrájíme plátky, naklepeme je, opepříme, mírně osolíme a zakapeme sójovou omáčkou.

2. Na pánvi rozehřejeme olej, plátky v něm po obou stranách opečeme a vyjmeme.

3. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, lehce prosmahneme, vrátíme maso a dusíme. V závěru přilijeme vermut, necháme krátce povařit.

4. Na talíři na každý plátek masa dáme kousek másla a sekanou zelenou petrželku. Podáváme s bramborem nebo s rýží.