Francouzské brambory podle Jitky

Francouz by se možná divil...

Suroviny:

asi 1 kg brambor

200-300 g šunky nebo měkkého salámu nebo uzeného masa

3 vejce

1-2 červené papriky

bylinky podle chuti

1 hrnek mléka

sůl

pepř

olej nebo sádlo do pekáče

případně 150 g strouhaného sýra – eidam

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, šunku nadrobno, papriku na malé kostičky a smícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bylinky.
  3. Do tukem vymazaného pekáče navrstvíme směs, dáme do trouby krátce zapéci a pak přelijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Zapečeme.
  4. V závěru ještě můžeme posypat strouhaným sýrem a dopečeme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.