Jablečné řezy s pudinkem a piškoty
Tři plus – nevelká pracnost, efektní vzhled a báječná chuť.
Suroviny:
1 listové těsto
kulaté dětské piškoty
jablka
2 sáčky vanilkového pudinku
asi 850 ml mléka
2-3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
případně skořice
Postup:
- Uvaříme pudink z mléka, pudinkových prášků a cukru.
- Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
- Těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme jednu polovinu a přeneseme ji na plech s pečicím papírem.
- Na těsto narovnáme piškoty ploškou dolů, navrstvíme rovnoměrně jablka, poprášíme vanilkovým cukrem, případně i skořicí, zalijeme teplým pudinkem a zakryjeme druhou polovinou vyváleného těsta.
- Povrch propícháme špejlí a dáme do dobře předehřáté trouby péci.
Související
-
Jablečný rychlokoláč
Kdo ví, má-li jméno podle rychlosti přípravy nebo konzumace. Tak jak tak ale stojí za to ho vyzkoušet!
-
Bojovník proti rakovině a vysokému cholesterolu? Jablko i jablečný mošt
Určitě jste někdy slyšeli pořekadlo, které praví: lepší jedno jablko než sto doktorů. Že tomu tak skutečně je, potvrzuje nejeden odborník. Důležité je přitom nezbav...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.