Jablečné řezy s pudinkem a piškoty

Tři plus – nevelká pracnost, efektní vzhled a báječná chuť. 

Suroviny:

1 listové těsto

kulaté dětské piškoty

jablka

2 sáčky vanilkového pudinku

asi 850 ml mléka

2-3 lžíce cukru

1 vanilkový cukr

případně skořice

Postup:

  1. Uvaříme pudink z mléka, pudinkových prášků a cukru.
  2. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  3. Těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme jednu polovinu a přeneseme ji na plech s pečicím papírem.
  4. Na těsto narovnáme piškoty ploškou dolů, navrstvíme rovnoměrně jablka, poprášíme vanilkovým cukrem, případně i skořicí, zalijeme teplým pudinkem a zakryjeme druhou polovinou vyváleného těsta.
  5. Povrch propícháme špejlí a dáme do dobře předehřáté trouby péci.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.