Kapr na víně se zeleninou
I z kapra lze vykouzlit slavnostnější pokrm.
Suroviny:
4 porce kapra
1 dl červeného vína
půl menšího celeru
1 mrkev
1 malá petržel
4 lžíce tuku (půl na půl máslo a olej)
sůl
pepř
zelená petrželka
citron
případně 3 lžíce strouhaného perníku pro chuťové zvědavce a experimentátory
Postup:
- Drobně nakrájenou kořenovou zeleninu podusíme na másle. Jen mírně podlijeme.
- Porce kapra osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme, pak podlijeme vínem a podusíme. V závěru posypeme strouhaným perníkem, necháme ve výpeku zvlhnout a přidáme udušenou zeleninu.
- Když je maso měkké, zakapeme ho ještě citronem.
- Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.