Květák s uzeným masem

Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.      

Suroviny:

1 střední květák

250 g uzeného masa

1 cibule

3-4 vajíčka

2-3 lžíce másla

sůl

petrželka

Postup:

  1. Květák obereme z listů, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle a přidáme drobně nakrájené uzené maso.
  3. Uvařený květák drobně rozsekáme, dáme na velkou pánev, vmícháme maso s cibulkou, přidáme vejce a promícháme.
  4. Za stálého míchání necháme vejce srazit.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, na talíři ještě ozdobíme zelenou petrželkou.

Související

  • Květákové omelety

    Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.      

  • Květákový salát

    Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.