Jahodová bublanina
Říká se, že jahoda je královnou zahrady, ale v kuchyni jí to taky sluší...
Suroviny:
180 g hrubé mouky
5-6 vajec
140 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
půl litru mléka
půl kypřicího prášku
asi 1 kg jahod
50 g másla
špetka soli
Postup:
- Ušleháme žloutky s cukrem, vmícháme mléko a postupně přidáváme mouku s kypřicím práškem, přidáme špetičku soli a nakonec tuhý sníh z bílků.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe omytými a osušenými jahodami, ještě přidáme malé kousky másla a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.