Jahodová bábovka

Dobré rozloučení s jahodovou sezónou.

Suroviny:

150 g polohrubé mouky

130 g ricotty nebo tučného tvarohu

70 g másla

140 g cukru

1 vejce nebo 2 žloutky

100 g jahod

1 lžička kypřicího prášku

špetka soli

cukr moučka na pocukrování

tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Utřeme měkké máslo s cukrem a vejcem nebo dvěma žloutky.
  2. Postupně přidáme ricottu a pak i mouku s prosátým práškem a špetkou soli.
  3. Nakonec vmícháme očištěné nakrájené jahody.
  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně předehřáté troubě upečeme. Pokud peče trouba hodně svrchu, ještě zakryjeme na první půlhodinu alobalem, pak dopékáme bez něj.
  5. Vychladlou bábovku vyklopíme a poprášíme cukrem moučkou.

Související