Tvarohová bábovka
Ale pozor, nepečená!
Suroviny:
250 g měkkého tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
1 šlehačka
4-5 lžic cukru
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
dětské kulaté piškoty
ovoce podle chuti, může být i kompot
Postup:
- Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou fólií.
- Tvarohovo-smetanovou směs připravíme podle návodu na sáčku ztužovače a polovinu jí vlijeme na fólii do formy.
- Směs poklademe piškoty a pak ovocem – například mandarinkovým kompotem nebo i čerstvým ovocem, ale volíme měkčí druhy, které se budou dobře krájet.
- Do formy nalijeme druhou polovinu směsi, znovu poklademe piškoty, zakryjeme fólií a dáme do ledničky ztuhnout – nejlépe přes noc. Neuspěchat!
- Druhý den odstraníme horní fólii, formu přiklopíme větším talířem a obrátíme. Pomocí fólie se bábovka hezky vyklopí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka