Tvarohová bábovka

Ale pozor, nepečená!     

Suroviny:

250 g měkkého tvarohu

1 kelímek zakysané smetany

1 šlehačka

4-5 lžic cukru

1 vanilkový cukr

1 želatinový ztužovač

dětské kulaté piškoty

ovoce podle chuti, může být i kompot

Postup:

  1. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou fólií.
  2. Tvarohovo-smetanovou směs připravíme podle návodu na sáčku ztužovače a polovinu jí vlijeme na fólii do formy.
  3. Směs poklademe piškoty a pak ovocem – například mandarinkovým kompotem nebo i čerstvým ovocem, ale volíme měkčí druhy, které se budou dobře krájet.
  4. Do formy nalijeme druhou polovinu směsi, znovu poklademe piškoty, zakryjeme fólií a dáme do ledničky ztuhnout – nejlépe přes noc. Neuspěchat!
  5. Druhý den odstraníme horní fólii, formu přiklopíme větším talířem a obrátíme. Pomocí fólie se bábovka hezky vyklopí.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.