Bramborový salát s uzenou rybou

Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.

Suroviny:

300 g uzené ryby

300 g brambor

1 cibule

1-2 vařená vejce

1-2 sterilované okurky

pepř

sůl

Postup:

  1. Dáme vařit brambory ve slupce a po uvaření necháme vystydnout.
  2. Mezitím očistíme rybu od kostí i kůže a nadrobno nakrájíme.
  3. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  4. Cibuli nakrájíme nadrobno a všechno smícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
  5. Jednotlivé porce zdobíme na plátky nakrájenými vařenými vejci a nakrájenou sterilovanou okurkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.