Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
Suroviny:
300 g uzené ryby
300 g brambor
1 cibule
1-2 vařená vejce
1-2 sterilované okurky
pepř
sůl
Postup:
- Dáme vařit brambory ve slupce a po uvaření necháme vystydnout.
- Mezitím očistíme rybu od kostí i kůže a nadrobno nakrájíme.
- Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a všechno smícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
- Jednotlivé porce zdobíme na plátky nakrájenými vařenými vejci a nakrájenou sterilovanou okurkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.