Špecle s rajčaty a sýrem

Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…

Suroviny:

půl sáčku špeclí

1 krabička loupaných rajčat

cibule

česnek

sůl

2 lžíce oleje

strouhaný sýr – eidam nebo gouda

bazalka

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a plátky česneku, loupaná rajčata nakrájíme a podusíme na tomto základu. Podle chuti osolíme.
  2. Špecle uvaříme podle návodu, naložíme porce na talíř, přidáme rozdušená rajčata, posypeme sýrem a ozdobíme bazalkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.