Květák na česneku

Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

Suroviny:

1 květák

2-3 lžíce olivového oleje

česnek – podle chuti

sůl

pepř

Postup:

  1. Květák rozebereme na větší růžice a v osolené vodě uvaříme ne úplně do měkka.
  2. Předvařený květák rozkrájíme na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm česnek – buď nakrájený na plátky, nebo utřený. Pak přidáme nakrájený květák a mírně dodusíme do měkka. V závěru ještě podle chuti opepříme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.