Pravé francouzské toasty

Suroviny: Polovina mírně oschlé (starší) bagety, nakrájená na krajíčky 2,5 cm silné, 1 šálek mléka, 2 vejce, 2 lžíce krystalového cukru, mletý cukr dle potřeby, 2 lžíce rumu (nejlépe karibský, není nutný), 1 lžička másla.

Postup: Na středně silném ohni rozehřejeme máslo na velké fritovací (těžké) pánvi. Smícháme mléko, vejce, krystalový cukr a rum v misce a směs šleháme po dobu asi 30 vteřin. Do směsi ponoříme krajíčky bagety na 5-10 vteřin k navlhčení. Každý krajíček pak posypeme mletým cukrem, aby hotové toasty získaly po usmažení pěknou zlatou barvu po jeho karamelizaci. Takto připravené krajíčky veky osmažíme během 10 minut (nebo podle barvy) na každé straně. Podáváme bezprostředně dokud jsou pravé francouzské toasty ještě horké.

autor: Petr Novotný