Anglické zapékané klobásy

Suroviny: 4 bílé klobásy, 250g těsta na palačinky, 2 hrsti bylinek (majoránka, oregáno, libeček, petrželka, pažitka, kerblík …), olej, sůl, pepř a prášek do pečiva.

Postup: Klobásy se používají bílé, neuzené, ale ne vinné. Klasické palačinkové těsto z mléka, vajec a mouky (můžeme použít i polotovar ze sáčku) obohatíme kořením a čerstvými nasekanými bylinkami podle chuti a možností. Osolíme, opepříme a vmícháme trochu prášku do pečiva a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si v pekáčku rozpálíme olej a zapneme troubu na 180-200 °C. Na oleji opečeme klobásy ze všech stran, zalijeme je těstem a upečeme v troubě dozlatova.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.