Fenyklové pokušení a Celerové kuličky
Suroviny: 1 fenykl, 30g parmazánu, šťávu z limetky, 2 lžíce oleje a sůl.
Postup: Fenykl očistíme, rozdělíme na 2 poloviny a nakrájíme na plátky. Olej smícháme se šťávou z limetky a soli. Plátky fenyklu zalijeme touto marinádou a posypeme parmazánem.
Celerové kuličky - Suroviny a postup: Celer uvaříme v osolené vodě, nakrájíme z něj kuličky (popřípadě kostičky) a osmažíme je na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou nivu, necháme ji rozpustit, dobře promícháme a podáváme s bramborem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.