Kuřecí ragú v sýru

Suroviny: 400g kuřecího masa (pečeného nebo vařeného), 50g másla, 2 lžíce hladké mouky, 3dc mléka, 4 lžíce smetany, 4 lžíce kuřecího vývaru, 3 lžíce strouhaného sýra, 1 lžíce strouhanky, muškátový oříšek, sůl a pepř.

Postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Omáčku potom zředíme smetanou a vývarem, osolíme, okořeníme dle chuti a necháme přejít varem. Část omáčky nalijeme do zapékací misky, na ni poklademe kuřecí maso nakrájené na nudličky, přelijme zbylou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se sýrem. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.