Čokoládové fondue
Suroviny: 400g hořké čokolády, 50g krupicového cukru, 250ml mléka, špetka mleté skořice, lžíce strouhané pomerančové kůry, lžička citrónové šťávy a ovoce dle vašeho výběru.
Postup: Čokoládu nastrouháme do hrnce a za stálého míchání ji rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme krupicový cukr, skořici, pomerančovou kůru, citrónovou šťávu a nakonec mléko. Přivedeme do mírného varu a potom směs přelijeme do nádoby na fondue. Očištěné ovoce nakrájíme na větší kousky. Nádobu s čokoládou přesuneme nad kahan uprostřed stolu při nízké teplotě. Ovoce napichujeme na vidličku a namáčíme v teplé čokoládě.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.