Minestrone tety Milady
Suroviny: Špek, cibule, masox, sůl, zelenina (mrkev, kedlubny a brokolice …), špagety, česnek, rajský protlak, petržel a strouhaný sýr (nejlepší je parmazán).
Postup: Rozpustíme trochu špeku, na kterém zpěníme cibuli a zalijeme to 1,5litrem vody. Přidáme masox, zeleninu, nalámané špagety, nakrájený česnek, hodně rajského protlaku, mírně osolíme a vaříme. Nakonec ozdobíme petrželkou a strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.