Lososový koktejl hraběnky Olgy

Suroviny: Studené maso z pečeného lososa, citrónová šťáva, křen, zázvor, majonéza, sůl, bílý pepř, sušené meruňky, trocha slivovice nebo meruňkovice, půl deci šampaňského nebo bílého vína.

Postup: Studené, vykostěné a rozebrané maso na malé kousky lehce osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Majonézu smícháme se strouhaným křenem a s čerstvě nastrouhaným zázvorem. Sušené meruňky předem nakrájíme na malé kostičky a naložíme na několik hodin nejlépe do meruňkovice. Nakonec vše smícháme dohromady a podle potřeby zředíme šampaňským nebo bílým vínem. Podáváme v koktejlových sklenicích a ozdobíme třeba citrónem nebo mátovým listem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.