Lososový koktejl hraběnky Olgy
Suroviny: Studené maso z pečeného lososa, citrónová šťáva, křen, zázvor, majonéza, sůl, bílý pepř, sušené meruňky, trocha slivovice nebo meruňkovice, půl deci šampaňského nebo bílého vína.
Postup: Studené, vykostěné a rozebrané maso na malé kousky lehce osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Majonézu smícháme se strouhaným křenem a s čerstvě nastrouhaným zázvorem. Sušené meruňky předem nakrájíme na malé kostičky a naložíme na několik hodin nejlépe do meruňkovice. Nakonec vše smícháme dohromady a podle potřeby zředíme šampaňským nebo bílým vínem. Podáváme v koktejlových sklenicích a ozdobíme třeba citrónem nebo mátovým listem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.