Sarmále
1 balíček kysaného zelí, 500g vepřového mletého masa, 250g hovězího mletého masa, 3 hrsti rýže, 1 lžička čubrice ( koření ), sůl, 3 cibule, rajský protlak, ostrý kečup a zakysaná smetana. Do pekáčku dáme polovinu kysaného zelí. V misce si umícháme mletá masa, nevařenou rýži, čubricu a sůl. Vše dobře promícháme a uděláme takové malé šištičky, které poklademe do pekáčku na zelí. Cibule nakrájíme nadrobno, rozložíme je na šištičky a navrch dáme zbytek zelí. Přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Dusíme pomalu 1- 1,5 hodiny. Podáváme porce na talířku, kde si každý sám podle chuti přidá ostrý kečup a zakysanou smetanu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka