Patizonový guláš
1 velký patizon, cibule, sladká paprika, 1 kostka masoxu, šlehačka, hladká mouka, sůl a máslo.Patizon oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a osmahneme. Pak vložíme kostky patizonu, podlijeme vodou a dusíme, můžeme přidat masox. Když je patizon měkký, zahustíme šlehačkou, do které jsme vmíchali hladkou mouku. Osolíme a přidáme kousek másla. Podáváme s brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.