Medový koňak
1 slazené kondenzované mléko, 1 a půl litru normálního mléka, 2 vanilkové nebo karamelové pudingy, 3 lžíce medu, rum nebo koňak.Plechovku s kondenzovaným mlékem vaříme ponořenou ve vodě 2 hodiny. Dále si uvaříme v 1 a půl litru mléka pudink, do kterého přidáme med. Když vše vychladne, do mléka z plechovky v míse za mírného šlehání přidáváme pudink, až vznikne hladká kaše bez žmolků. Pak po troškách přiléváme rum nebo koňak (množství podle své chuti). Podáváme v široké sklenici s ledem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.