Povidlová omáčka
Půl kila švestkových povidel, 15 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, cukr, skořice, rum a sušené švestky. Povidla rozmícháme v 1 litru studené vody, povaříme a zahustíme zásmažkou, kterou si uděláte z másla a hladké mouky. Vaříme asi 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr ( podle chuti ), chvilku povaříme, nakonec přidáme rum ( podle chuti ) a sušené švestky. Dovaříme a podáváme k uzenému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.