Tvarůžková polévka
Tvarůžky, máslo, pažitku, sůl, olej a chleba. Vezmeme kolečka olomouckých syrečků, nakrájíme je na menší kousky a smícháme se stejným množstvím másla. Vznikne nám taková kašička , kterou dáme do polévkového talíře a zalijeme vroucí vodou. Osolíme, přidáme pažitku a nakonec na kostičky nakrájíme chleba, osmažíme a přidáme do polévky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.