Mrkvovo-cuketový prívarok
Malý pozdrav ze slovenské kuchyně.
Ingredience
- 3 mrkve
- 1 menší cuketa
- 1 lžíce ghí – přepuštěného másla
- sůl
- muškátový oříšek
- 1 šálek kysané smetany
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme, cuketu oloupeme a také nakrájíme.
- Na ghí osmahneme nakrájenou mrkev, mírně podlijeme a když je skoro měkká, přidáme nakrájenou cuketu, podle chuti osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a dodusíme. Cuketa je rychle hotová.
- V závěru vmícháme kysanou smetanu a necháme prohřát.
- Podáváme třeba s vařenými křepelčími vajíčky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.