Mrkvovo-cuketový prívarok

Malý pozdrav ze slovenské kuchyně.       

Ingredience
  • 3 mrkve
  • 1 menší cuketa
  • 1 lžíce ghí – přepuštěného másla
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1 šálek kysané smetany

Postup:

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme, cuketu oloupeme a také nakrájíme.
  2. Na ghí osmahneme nakrájenou mrkev, mírně podlijeme a když je skoro měkká, přidáme nakrájenou cuketu, podle chuti osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a dodusíme. Cuketa je rychle hotová.
  3. V závěru vmícháme kysanou smetanu a necháme prohřát.
  4. Podáváme třeba s vařenými křepelčími vajíčky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.