Mrkvovo-cuketový prívarok
Malý pozdrav ze slovenské kuchyně.
Ingredience
- 3 mrkve
- 1 menší cuketa
- 1 lžíce ghí – přepuštěného másla
- sůl
- muškátový oříšek
- 1 šálek kysané smetany
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme, cuketu oloupeme a také nakrájíme.
- Na ghí osmahneme nakrájenou mrkev, mírně podlijeme a když je skoro měkká, přidáme nakrájenou cuketu, podle chuti osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a dodusíme. Cuketa je rychle hotová.
- V závěru vmícháme kysanou smetanu a necháme prohřát.
- Podáváme třeba s vařenými křepelčími vajíčky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.