Cuketový houbovec
Příjemná odměna pro úspěšné houbaře.
Suroviny:
250 g oloupané hrubě nastrouhané cukety
1 vejce
necelý hrnek dětské krupičky
půl kypřicího prášku
2 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce sádla
miska hub nebo hrst sušených, předem namočených ve vodě
sůl
pepř
petrželka
tuk a jemná strouhanka do formy
Postup:
- Nejdříve na sádle a cibuli udusíme nakrájené houby, podle chuti osolíme, opepříme.
- Oloupanou cuketu hrubě nastrouháme, přidáme vejce, druhou nakrájenou cibuli, lžíci oleje, půl kypřicího prášku, krupičku, sekanou petrželku a sůl. Promícháme.
- Vmícháme trochu zchladlé udušené houby a vložíme do předem vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.