Cuketový houbovec

Příjemná odměna pro úspěšné houbaře.

Suroviny:

250 g oloupané hrubě nastrouhané cukety

1 vejce

necelý hrnek dětské krupičky

půl kypřicího prášku

2 cibule

1 lžíce oleje

1 lžíce sádla

miska hub nebo hrst sušených, předem namočených ve vodě

sůl

pepř

petrželka

tuk a jemná strouhanka do formy

Postup:

  1. Nejdříve na sádle a cibuli udusíme nakrájené houby, podle chuti osolíme, opepříme.
  2. Oloupanou cuketu hrubě nastrouháme, přidáme vejce, druhou nakrájenou cibuli, lžíci oleje, půl kypřicího prášku, krupičku, sekanou petrželku a sůl. Promícháme.
  3. Vmícháme trochu zchladlé udušené houby a vložíme do předem vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy.
  4. Pečeme ve středně předehřáté troubě.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.