Cuketová nádivka se sýrem
Cuketa budiž pochválena – s ní se kuchař může vydovádět na mnoho způsobů.
Suroviny:
půl kg cukety
1 cibule větší
1 mrkev větší
2 vejce
2 dl jemné dětské krupičky
100 g strouhaného sýra
1 kypřicí prášek
1 dl oleje
sůl
muškátový květ
zelená petrželka
tuk a mouka do formy
Postup:
- Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme.
- Zeleninu v míse smícháme, přidáme vejce, olej, nastrouhaný sýr, krupičku s kypřicím práškem, muškátový květ, nasekanou petrželku a podle chuti osolíme. Pokud se těsto zdá příliš řídké, můžeme zahustit 1-2 lžícemi polohrubé mouky.
- Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na malý plech a při střední teplotě pečeme asi 45-50 minut. Dá se jíst i studená.
Související
-
Králičí roláda s nádivkou
Potkat slavného světového kuchaře osobně, vidět, jak pracuje a odnést si od něj recept – to je prostě nezapomenutelný zážitek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.