Cuketová nádivka se sýrem
Cuketa budiž pochválena – s ní se kuchař může vydovádět na mnoho způsobů.
Suroviny:
půl kg cukety
1 cibule větší
1 mrkev větší
2 vejce
2 dl jemné dětské krupičky
100 g strouhaného sýra
1 kypřicí prášek
1 dl oleje
sůl
muškátový květ
zelená petrželka
tuk a mouka do formy
Postup:
- Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme.
- Zeleninu v míse smícháme, přidáme vejce, olej, nastrouhaný sýr, krupičku s kypřicím práškem, muškátový květ, nasekanou petrželku a podle chuti osolíme. Pokud se těsto zdá příliš řídké, můžeme zahustit 1-2 lžícemi polohrubé mouky.
- Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na malý plech a při střední teplotě pečeme asi 45-50 minut. Dá se jíst i studená.
Související
-
Králičí roláda s nádivkou
Potkat slavného světového kuchaře osobně, vidět, jak pracuje a odnést si od něj recept – to je prostě nezapomenutelný zážitek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka