Cuketová nádivka s uzeným

Dá se jíst i studená – třeba jako svačina na výletě.     

Suroviny:

500 g cukety

1 cibule

100 g uzeného masa

2 vejce

necelý hrnek jemné dětské krupičky

polohrubá mouka – doplníme s ní hrnek

1 kypřicí prášek

3 lžíce oleje

česnek

sůl

tuk a mouka do pekáčku

Postup:

  1. Cukety očistíme, odstraníme semínka a nahrubo nastrouháme. Cibuli a uzené maso nadrobno nakrájíme.
  2. Přidáme vejce, olej a krupičku s moukou a kypřicím práškem. Pečlivější kuchařky rozdělí vejce, do základu vmíchají jen žloutky a z bílků ušlehají sníh, který nakonec zlehka zapraví do těsta.
  3. Osolíme a ochutíme utřeným česnekem.
  4. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a ve střední troubě asi hodinku pečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.