Losos s paprikou a cuketou
Za tohle jídlo by vás i lékař pochválil.
Suroviny:
2 porce lososa
1 červená paprika
1 malá cuketa
mletá sladká paprika
hladká mouka
máslo
sůl
Postup:
- Porce ryby opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- Na rozpáleném másle opečeme z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a plátky cukety, lehce dokořeníme mletou paprikou a krátce dusíme ve vlastní šťávě. Hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila, v případě potřeby nepatrně podlijeme. Zelenina by neměla být úplně doměkka.
Související
-
Losos pod šlehačkou
Dopřejme si jednou za čas trochu luxusu, navíc za rybu v jídelníčku by nás lékaři i pochválili. Za tu šlehačku asi méně…
-
Losos na pomerančové šťávě
Suroviny: 4 porce lososa po 200 g, 4 kousky másla, 2 pomeranče, tymián, sůl, pepř a rýže, alobal.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.