Losos na pomerančové šťávě

Suroviny: 4 porce lososa po 200 g, 4 kousky másla, 2 pomeranče, tymián, sůl, pepř a rýže, alobal.

Postup: 4 větší čtverce alobalu potřeme máslem, položíme na to lososa, plátky pomeranče a kousíček másla, osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu. Pečlivě zabalíme, vyskládáme na plech a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na 30 minut. Podáváme s rýží.

Dobrou chuť vám přeje Dana Bucková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.