Losos s kysanou smetanou
Losos je drahý, ale jednou za čas si můžeme dopřát...
Suroviny:
4 porce lososa
1 kelímek kysané smetany 10% (200 nebo 250 ml)
4 menší lžíce hořčice – volte podle chuti, např. ostřejší dijonskou
4 lžíce sekaného kopru čerstvého
1 citron
sůl
pepř
Postup:
- Zapneme troubu na 200 stupňů.
- Kysanou smetanu rozmícháme s hořčicí, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme sekaný kopr.
- Plech vyložíme pečicím papírem, naklademe na něj porce lososa kůží dolů a povrch potřeme smetanovou směsí.
- V dobře předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny, na talíře pak přidáme plátky citrónu, podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Související
-
Losos pod šlehačkou
Dopřejme si jednou za čas trochu luxusu, navíc za rybu v jídelníčku by nás lékaři i pochválili. Za tu šlehačku asi méně…
-
Losos na pomerančové šťávě
Suroviny: 4 porce lososa po 200 g, 4 kousky másla, 2 pomeranče, tymián, sůl, pepř a rýže, alobal.
-
Losos s bramborovou kůrkou
Suroviny: 500 g filé z mořského lososa, 1 kg brambor vařených ve slupce, sůl, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 800 g loupaných rajčat, 1 lžička oregána, cayenský...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.