Losos s kysanou smetanou

Losos je drahý, ale jednou za čas si můžeme dopřát...

Suroviny:

4 porce lososa

1 kelímek kysané smetany 10% (200 nebo 250 ml)

4 menší lžíce hořčice – volte podle chuti, např. ostřejší dijonskou

4 lžíce sekaného kopru čerstvého

1 citron

sůl

pepř

 

Postup:

  1. Zapneme troubu na 200 stupňů.
  2. Kysanou smetanu rozmícháme s hořčicí, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme sekaný kopr.
  3. Plech vyložíme pečicím papírem, naklademe na něj porce lososa kůží dolů a povrch potřeme smetanovou směsí.
  4. V dobře předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny, na talíře pak přidáme plátky citrónu, podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Související

  • Losos pod šlehačkou

    Dopřejme si jednou za čas trochu luxusu, navíc za rybu v jídelníčku by nás lékaři i pochválili. Za tu šlehačku asi méně…

  • Losos na pomerančové šťávě

    Suroviny: 4 porce lososa po 200 g, 4 kousky másla, 2 pomeranče, tymián, sůl, pepř a rýže, alobal.

  • Losos s bramborovou kůrkou

    Suroviny: 500 g filé z mořského lososa, 1 kg brambor vařených ve slupce, sůl, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 800 g loupaných rajčat, 1 lžička oregána, cayenský...