Nádivka s rukolou
Když neseženete kopřivy…
Suroviny:
8 rohlíků
3 vejce
tři čtvrtě litru mléka
200 g uzeného masa nebo libové anglické slaniny
2-3 hrsti nakrájené rukoly
půl lžičky muškátového květu
případně sůl
tuk a strouhanka do pekáče
Postup:
- Den staré rohlíky nakrájíme na půlkolečka.
- V míse je svlažíme mlékem, přidáme vejce, nakrájené uzené maso nebo nakrájenou osmahnutou anglickou slaninu, nakrájenou rukolu a okořeníme muškátovým květem, podle potřeby dosolíme. Promícháme. Pokud je směs příliš řídká, dohustíme strouhankou.
- Hmotu dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a při 180 stupních asi 35-40 minut pečeme.
Související
-
Velikonoční hlavička nebo nádivka
Bez toho by se velikonoce neobešly a můžete ji podávat teplou i studenou…
-
Výborná nádivka z cukety
Suroviny: 40 dkg cukety nebo patizonu, 20 dkg salámu nebo špekáčků, 10 dkg sýra (cihla), 250 ml strouhanky, půl skleničky oleje, 3 vejce, trochu vegety – podravky, ...
-
Krocan s kaštanovou nádivkou
Suroviny: Krůta, sůl, 100g slaniny, mletý pepř, petrželová nať, dvě velké cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 1 hřebíček, 1 bobkový list, drůbeží vývar, 2 lžíce br...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.