Nádivka s rukolou

Když neseženete kopřivy…

Suroviny:

8 rohlíků

3 vejce

tři čtvrtě litru mléka

200 g uzeného masa nebo libové anglické slaniny

2-3 hrsti nakrájené rukoly

půl lžičky muškátového květu

případně sůl

tuk a strouhanka do pekáče

Postup:

  1. Den staré rohlíky nakrájíme na půlkolečka.
  2. V míse je svlažíme mlékem, přidáme vejce, nakrájené uzené maso nebo nakrájenou osmahnutou anglickou slaninu, nakrájenou rukolu a okořeníme muškátovým květem, podle potřeby dosolíme. Promícháme. Pokud je směs příliš řídká, dohustíme strouhankou.
  3. Hmotu dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a při 180 stupních asi 35-40 minut pečeme.

Související

  • Velikonoční hlavička nebo nádivka

    Bez toho by se velikonoce neobešly a můžete ji podávat teplou i studenou…

  • Výborná nádivka z cukety

    Suroviny: 40 dkg cukety nebo patizonu, 20 dkg salámu nebo špekáčků, 10 dkg sýra (cihla), 250 ml strouhanky, půl skleničky oleje, 3 vejce, trochu vegety – podravky, ...

  • Krocan s kaštanovou nádivkou

    Suroviny: Krůta, sůl, 100g slaniny, mletý pepř, petrželová nať, dvě velké cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 1 hřebíček, 1 bobkový list, drůbeží vývar, 2 lžíce br...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.