Výborná nádivka z cukety

Suroviny: 40 dkg cukety nebo patizonu, 20 dkg salámu nebo špekáčků, 10 dkg sýra (cihla), 250 ml strouhanky, půl skleničky oleje, 3 vejce, trochu vegety – podravky, lžička prášku do pečiva, pórek nebo cibule, stroužek česneku, tuk a strouhanka do pekáčku.

Postup: Nahrubo nastrouháme cuketu, salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme a vše smícháme se žloutky a olejem. Přidáme strouhanku, prášek do pečiva, koření, utřený česnek, nakrájený pórek a nakonec tuhý sníh z bílků. Nádivku dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a ve vyhřáté troubě upečeme.

Dobrou chuť vám přeje Lydie Koutná a Český rozhlas Sever!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.