Mletý biftek

Někdy je hovězí maso příliš tuhé – pomůžeme mu umletím.

Ingredience
  • 600-700 g zadního hovězího masa
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • asi 3 lžíce škrobové moučky
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti kečup, hořčice, česnek...
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Maso umeleme s cibulí, vmícháme olej, vejce, škrob a podle chuti osolíme a okořeníme. Necháme hodinu až dvě odležet v chladu.
  2. Vytvarujeme bifteky a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku nebo grilujeme.

3. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou

Související

  • Turecký biftek

    Suroviny: půl kg hovězího masa, 10 dkg rýže, 4 vejce, sůl, pepř, zelená petrželka, olej na smažení, 5 dkg hladké mouky, 10 dkg strouhanky a 1 lžíci mléka.

  • Mleté biftečky

    Máte-li obavu, že hovězí bude tuhé, umelte ho!

  • Mleté španělské ptáčky

    Známe ptáčky rozlítané, kdy se suroviny připravují nezabalené do masa. Zkuste i ptáčky mleté...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.