Mletý biftek
Někdy je hovězí maso příliš tuhé – pomůžeme mu umletím.
- 600-700 g zadního hovězího masa
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- asi 3 lžíce škrobové moučky
- sůl
- pepř
- podle chuti kečup, hořčice, česnek...
- tuk na smažení
Postup:
- Maso umeleme s cibulí, vmícháme olej, vejce, škrob a podle chuti osolíme a okořeníme. Necháme hodinu až dvě odležet v chladu.
- Vytvarujeme bifteky a smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku nebo grilujeme.
3. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou
Související
-
Turecký biftek
Suroviny: půl kg hovězího masa, 10 dkg rýže, 4 vejce, sůl, pepř, zelená petrželka, olej na smažení, 5 dkg hladké mouky, 10 dkg strouhanky a 1 lžíci mléka.
-
Mleté španělské ptáčky
Známe ptáčky rozlítané, kdy se suroviny připravují nezabalené do masa. Zkuste i ptáčky mleté...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.