Mleté biftečky
Máte-li obavu, že hovězí bude tuhé, umelte ho!
Ingredience
- 400-500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- hořčice
- cibule
- brambory
Postup:
- Do mletého masa rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře propracujeme a necháme 15 minut odležet.
- Z hmoty pak tvarujeme malé placičky, uprostřed je trochu promáčkneme a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými bramborami, hořčicí a nakrájenou cibulí – příprava i vzhled se blíží vepřenkám, ale chuťově je to jiný zážitek.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.