Mleté biftečky
Máte-li obavu, že hovězí bude tuhé, umelte ho!
Ingredience
- 400-500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- hořčice
- cibule
- brambory
Postup:
- Do mletého masa rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře propracujeme a necháme 15 minut odležet.
- Z hmoty pak tvarujeme malé placičky, uprostřed je trochu promáčkneme a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými bramborami, hořčicí a nakrájenou cibulí – příprava i vzhled se blíží vepřenkám, ale chuťově je to jiný zážitek.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.