Mleté biftečky
Máte-li obavu, že hovězí bude tuhé, umelte ho!
Ingredience
- 400-500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- hořčice
- cibule
- brambory
Postup:
- Do mletého masa rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře propracujeme a necháme 15 minut odležet.
- Z hmoty pak tvarujeme malé placičky, uprostřed je trochu promáčkneme a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými bramborami, hořčicí a nakrájenou cibulí – příprava i vzhled se blíží vepřenkám, ale chuťově je to jiný zážitek.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.