Mleté biftečky

Máte-li obavu, že hovězí bude tuhé, umelte ho!

Ingredience
  • 400-500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • hořčice
  • cibule
  • brambory

Postup:

  1. Do mletého masa rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře propracujeme a necháme 15 minut odležet.
  2. Z hmoty pak tvarujeme malé placičky, uprostřed je trochu promáčkneme a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku.
  3. Podáváme s vařenými bramborami, hořčicí a nakrájenou cibulí – příprava i vzhled se blíží vepřenkám, ale chuťově je to jiný zážitek.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.