Mleté španělské ptáčky

Známe ptáčky rozlítané, kdy se suroviny připravují nezabalené do masa. Zkuste i ptáčky mleté...

Ingredience
  • 500-600 g mletého vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1-2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • trochu strouhanky
  • náplň: hořčice, mrkev, sterilovaná okurka, vařené vejce
  • plátky anglické slaniny na zabalení
  • sádlo
  • trochu hladké mouky na zahuštění
  • šálek smetany do omáčky

Postup:

  1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem, vmícháme vejce, strouhanku a drobně nakrájenou cibuli a do hladka promísíme.
  2. Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, okurku také a natvrdo vařené vejce nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.
  3. Mokrýma rukama tvoříme z masové směsi obdélníkové placičky, potřeme je hořčicí a zabalíme do nich proužky mrkve, okurky a kousek vajíčka.
  4. Celé to obalíme plátkem anglické slaniny a zajistíme párátky.
  5. Připravené ptáčky opečeme na sádle, podlijeme horkou vodou a udusíme.
  6. V závěru šťávu podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a úplně nakonec zjemníme smetanou. Podáváme s rýží.

Související

  • Španělské fazolky

    Je čas fazolových lusků, tak vyzkoušejte něco jiného, než klasiku ‒ fazolky na smetaně.

  • Kotlety po španělsku

    Suroviny: Vepřové kotlety, syrové houby, sůl, pepř, máslo, lžíci hladké mouky, lžíci kečupu, půl lžičky kari, šlehačku, olej a kostku masoxu

  • Španělské ptáčky

    Suroviny: Na 4 porce potřebujete: 4 plátky hovězí roštěné, sůl, pepř, podle chuti pikantní nebo plnotučnou hořčici, 2 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 2 nožičky kv...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.