Mleté španělské ptáčky
Známe ptáčky rozlítané, kdy se suroviny připravují nezabalené do masa. Zkuste i ptáčky mleté...
Ingredience
- 500-600 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 1-2 vejce
- sůl
- pepř
- trochu strouhanky
- náplň: hořčice, mrkev, sterilovaná okurka, vařené vejce
- plátky anglické slaniny na zabalení
- sádlo
- trochu hladké mouky na zahuštění
- šálek smetany do omáčky
Postup:
- Mleté maso ochutíme solí a pepřem, vmícháme vejce, strouhanku a drobně nakrájenou cibuli a do hladka promísíme.
- Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, okurku také a natvrdo vařené vejce nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.
- Mokrýma rukama tvoříme z masové směsi obdélníkové placičky, potřeme je hořčicí a zabalíme do nich proužky mrkve, okurky a kousek vajíčka.
- Celé to obalíme plátkem anglické slaniny a zajistíme párátky.
- Připravené ptáčky opečeme na sádle, podlijeme horkou vodou a udusíme.
- V závěru šťávu podle potřeby zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme a úplně nakonec zjemníme smetanou. Podáváme s rýží.
Související
-
Španělské fazolky
Je čas fazolových lusků, tak vyzkoušejte něco jiného, než klasiku ‒ fazolky na smetaně.
-
Kotlety po španělsku
Suroviny: Vepřové kotlety, syrové houby, sůl, pepř, máslo, lžíci hladké mouky, lžíci kečupu, půl lžičky kari, šlehačku, olej a kostku masoxu
-
Španělské ptáčky
Suroviny: Na 4 porce potřebujete: 4 plátky hovězí roštěné, sůl, pepř, podle chuti pikantní nebo plnotučnou hořčici, 2 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 2 nožičky kv...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.