Mleté maso v květáku

Suroviny: 1 větší květák, 380 g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, mletý pepř, sůl, 2 lžíce jemně nasekané petrželky, mléko, houska, máslo na vymazání pekáče, 350 ml mléka, 1 vrchovatou lžíci hladké mouky, muškátový květ.

Postup: Uvařte do poloměkka v osolené vodě 1 větší květák. Promíchejte 380 g mletého masa s 1 vejcem, 1 drobně nakrájenou cibuli, mletým pepřem, solí, 2 lžícemi jemně nasekané petrželky a na kousky natrhanou, v mléce namočenou houskou. Tuto směs vtlačte dovnitř mezi růžičky květáku a vložte do pekáčku vymazaného máslem. V kastrolku připravte bešamel z 350 ml mléka, hladké mouky a kousku másla. Ochuťte to muškátovým květem, solí a pepřem. Bešamelem přelijte květák a při 180 stupních v troubě zapečte dozlatova.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.