Medový koňak
1 slazené kondenzované mléko, 1 a půl litru normálního mléka, 2 vanilkové nebo karamelové pudingy, 3 lžíce medu, rum nebo koňak.Plechovku s kondenzovaným mlékem vaříme ponořenou ve vodě 2 hodiny. Dále si uvaříme v 1 a půl litru mléka pudink, do kterého přidáme med. Když vše vychladne, do mléka z plechovky v míse za mírného šlehání přidáváme pudink, až vznikne hladká kaše bez žmolků. Pak po troškách přiléváme rum nebo koňak (množství podle své chuti). Podáváme v široké sklenici s ledem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.