Lívance z ovesné mouky

Vyhýbáte se lepku? Sáhněte po ovesné mouce.

Ingredience
  • 250 ml ovesné mouky nebo najemno rozmixovaných ovesných vloček
  • 2 dl podmáslí
  • 1 vejce
  • půl lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • na ozdobu: švestková povidla, půl měkkého tvarohu rozmíchaného se lžicí kysané smetany a případně trochu cukru
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Vejce rozšleháme v podmáslí, přidáme ovesnou mouku, sodu, vanilkový cukr a špetku soli. Vyjde-li těsto příliš husté, přidáme 1-2 lžíce vody.
  2. Na rozehřátém tuku smažíme lívance po obou stranách, před podáváním je namažeme povidly a zdobíme připraveným tvarohem s kysanou smetanou. Tvaroh můžeme podle chuti osladit, ale povidla bývají sladká dost.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...