Květákové lívance
Suroviny: 1 květák, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3 lžíce mléka, 3 syrové brambory, tvrdý sýr, sůl, pepř a olej na smažení.
Postup: Do misky s nadrobno nakrájeným vařeným květákem přidáme žloutky, olej, mléko, sůl, pepř, dále najemno nastrouhané brambory a ušlehaný sníh. Smažíme lívanečky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.