Květákové lívance

Suroviny: 1 květák, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3 lžíce mléka, 3 syrové brambory, tvrdý sýr, sůl, pepř a olej na smažení.

Postup: Do misky s nadrobno nakrájeným vařeným květákem přidáme žloutky, olej, mléko, sůl, pepř, dále najemno nastrouhané brambory a ušlehaný sníh. Smažíme lívanečky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.